SIGMA brushes – det bästa eller det sämsta?

Är jag snål när det kommer till sminkborsta? JA! Varför? Det är enkelt, de är precis lika roliga att köpa som galgar till kläder. Eller baslinnen i svart och vitt. Förbannat tråkigt! Tyvärr så har jag fått lära mig den hårda vägen att det som kostar är även det som brukar ge bäst resultat (damn you E.L.F och era 30kr sminkborstar!) Dessa E.L.F penslar lovordades på internet, inte fasiken vet jag varför. Jag köpte 3 stycken. 3! och den ena var sämre än den andra. De fälde strån precis hela tiden och det slutade med att jag fick dem i ögonen, de fastnade i foundationen och det som satt kvar på borsten var 4 små fjuttiga strån som efter en tvättning alla hade ramlat av. Det slutade med att jag köpte nya i ren frustration. Penslarna som jag sett i många makeup videos på youtube (amerikanarna hade rätt om Ben&Jerrys, de bör väl ha rätt om de här borstarna känner jag spontant?) kommer ifrån Sigma Beauty och går att beställa direkt via deras hemsida, för att slippa vänta köpta jag dem på Brallis (VÄLDIGT snabb frakt) Det positiva med Sigmas egen hemsida är att de allt som oftast har rabatt på dem.

Jag har testat dessa borstar i snart exakt 1 månad och det var väl spenderade pengar, jag kommer köpa fler av dessa. Det jag brukar göra när jag får penslarna är att tvätta dem direkt och skrubba dem ordentligt för att se hur många strån som går förlorade. Alla dessa klarade testet galant! För tillfället skulle jag rekommendera dessa följande penslar/borstar till dig som behöver bygga upp penselsamlingen från scratch (eller bara vill byta ut dina gamla penslar):

  • Sigma Beauty F80 Flat Kabuki, 199kr. Foundationpensel i syntet. Ger bättre täckning då den är platt och den bygger lätt din foundation, du slipper även de linjer som lätt uppstår med en ‘vanlig’ foundationpensel.
  • Sigma Beauty E40 Tapered Blending, 149kr. En stor och fluffig blendingpensel som lätt suddar skuggor längst globallinjen.
  • Sigma Beauty E25 Blending, 129kr. En lite mindre och lite hårdare blendingpensel för mer precis aplicering i globallinjen.
  • Sigma Beauty F35 Tapered Highlighter, 219kr. Denna använder jag för att fästa puder på min concealer under ögonen, går även att använda till highlighten på kindben etc.
  • Sigma Beauty F25 Tapered Face Brush, 299kr. Den här borsten har en perfekt form till att göra contour med!
  • Sigma Beauty E20 Short Shader, 119kr. Inget måste, men jag tycker att denna gör det lättare att applicera skugga i under fransraden, den gör ett bra förarbete för att sedan kunna sudda ut skuggan.
Du hittar min nya sminkblogg Josephinessmink.se och kan även läsa detta inlägg där
josephinte sminkblogg - makeupgeek - ögonskugga